Produktaktuellt - Sök leverantörer, produkter och fabrikat!

Senaste nytt

​Allt fler handlare väljer att sälja överlager via auktion

2018-02-19
Auktionsföretaget PS Auction har märkt en markant ökning av handlare som väljer att sälja ut överlager via auktion istället för att rea det själva. Bättre betalt än vid rea och möjligheten att sälja ut på en annan marknad är viktiga orsaker. Läs mer.

ELFORDONSPREMIE TILL RENAULT TWIZY

2018-02-19
Twizykonsumenten kan glädja sig åt en statlig elfordonspremie som infördes 1 februari 2018 för elcyklar och elmotorcyklar. Twizy är ett fyrhjuligt elfordon med plats för två och finns i två utföranden: Twizy 45, klassad som EU-moped (45km/h) och Twizy 80, klassad som fyrhjuling (80 km/h). Läs mer.

Familjens bästa vän – nya innovativa Opel Combo Life

2018-02-19
• Helt ny: En helt nyutvecklad bottenplatta är grundstommen till den perfekta familjebilen • Ditt val: Lång eller kort kaross, fem eller sju sittplatser • XXL: Bagagevolym på minst 597 liter och som mest hela 2 693 liter • Opel-specifikt: Många system för förarassistans och bra infotainmentsystem • Försäljningsstart: Orderböckerna i Sverige öppnas hösten 2018 Läs mer.

FM Mattsson lanserar ett uppgraderat kopplingssystem för PEX-, PE-RT-, PB- och multilayer-rör

2018-02-19
Efter ett omfattande, svenskt utvecklingsarbete lanserar FM Mattsson ett nytt kopplingssystem som med ett enkelt handgrepp förenklar rörmokarens vardag och minimerar fel vid montering. Det nya kopplingssystemet är typgodkänt mot en mängd rörfabrikat och är en del i företagets satsning på att underlätta för VVS-installatörer och även fungera som rådgivare med en hög servicenivå. Läs mer.

Volvo Cars lanserar trecylindrig motor i sin nya kompakta SUV XC40

2018-02-19
Volvo Cars lanserade i dag sin nya trecylindriga Drive-E-drivlina i XC40, företagets första modell i segmentet kompakta SUV:ar. Läs mer.

Grannar till snabbmatsrestauranger slipper oönskad matdoft med ny reningsteknik

2018-02-19
Antalet snabbmatsrestauranger växer snabbt i det flesta länder. Restaurangerna är populära men då de ofta etableras i tättbebyggda områden kan deras verksamhet leda till att närliggande grannar störs av oönskad matdoft. Det tyska företag Oxytec GmbH i Hamburg har dock utvecklat en reningsteknik som löser problemet. Läs mer.

​​Fortsatt hög aktivitet för underhåll av flerbostadshus

2018-02-19
I Industrifaktas löpande enkät med Sveriges större bostadsbolag och fastighetsägare visar det sig att knappt en tredjedel av de tillfrågade ökade sin underhållsvolym under 2017 jämfört med året innan, medan 6 av 10 hade en oförändrad underhållsvolym förra året. Intervjuerna ger signaler om en fortsatt ökad aktivitet 2018 och att underhållsvolymen kan komma att öka... Läs mer.

Formbar vegofärs från Anamma revolutionerar den veganska matlagningen

2018-02-19
Nu lanserar Anamma marknadens första veganska formbara färs. En efterlängtad nyhet som gör det möjligt att enkelt forma och tillaga veganska färsrätter. Läs mer.

Forskning visar möjligheterna med samproducerad kompetensutveckling

2018-02-19
Ökad digitalisering, automatisering och robotisering. Svensk tillverkningsindustri står inför flera utmaningar som kräver ny kompetens på bred front. – Att lyckas med kompetensutvecklingen är avgörande för industrins framtid, berättar Monika Hattinger som presenterade sin doktorsavhandling den 16 februari. Läs mer.

Tips på gröna krukväxter

2018-02-19
Här ger vi tips om hur du kan skapa ett lummigt hem i väntan på vårens grönska. Det finns en stor bredd i utbudet av gröna växter både vad gäller utseende, skötselbehov och funktion. Även den medvetne kunden som vill välja svenskodlat har många olika växter att välja bland. Alla växterna som beskrivs här går att få från svenska odlare, fråga i din butik om du är osäker på varifrån växten kommer! Läs mer.